Komentáře

středa 24. prosince 2008

Co je volatilita?

Volatilita označuje míru kolísání hodnoty aktiva nebo jeho výnosové míry (obvykle jako směrodatnou odchylku těchto změn během určitého časového úseku). Volatilita vyjadřuje míru rizika investice do určitého aktiva, obvykle se přepočítává na roční volatilitu a může se udávat buď v absolutních hodnotách či relativně.

U finančních instrumentů roste volatilita s odmocninou časového úseku, na němž je měřena.

Historická volatilita označuje hodnotu volatility vypočtenou na základě historických dat (ex-post). Implikovaná volatilita označuje trhem očekávanou volatilitu do budoucna (ex-ante). Od implikované volatility se odvíjí tržní cena opce.

Obecně je tohoto pojmu používáno též pro vyjádření nestálosti či změny.


Wikipedie

Žádné komentáře:

Abeceda podnikání a investování Akcie CZ AKCIE KOMODITY FOREX * Dr.Jan Hýsek Akcie online! Akcie ČEZ Aktuální seznam pojišťoven a seznam zdravotních pojišťoven najdete na seznamu www stránek Byznys magazín tedy podnikání, investice, internet, osobní rozvoj a lidé Finance on-line! Finanční fórum Hedge fondy se snaží o absolutní výnos nezávislý na obecném ekonomickém vývoji a vývoji kapitálových trhů Hledáte investora či projekt k investování? Obojí najdete na Investoři.net How to invest in stocks for the beginner - http://www.stocks-commodities.eu/news/how-to-invest-peaks-and-valleys/ Chcete prodat či koupit firmu? Hledáte investora pro váš projekt? Vše najdete na Investoři.net Investování pro začátečníky Jak vydělat peníze na burze Komodity pro začátečníky Otázky a odpovědi v oblasti finance, investice, podnikání a internet Poradce Magazín pro muže Seznam www Volby WarrenBuffett.cz - aneb jak vydělat na burze miliony Zajímáte se o to, které jsou nejlepší firmy v ČR a EU? Sledujte Top Firmy! Zprávy online! Mini Oční lékař a jeho oční poradna